درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1396/07/26 - 11:17:3
تعداد بازدید: 1868
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پیام خونین طالبان به نشست صلح افغانستان در عمان
 پیام خونین طالبان به نشست صلح افغانستان در عمان

   در حالی که طالبان پیش شرط حضور و مشارکت خود در فرایند صلح را خروج نیروهای خارجی از افغانستان اعلام کرد. این بسیار روشن و مشخص است که نه تنها گفتگوهای صلح عمان -بلکه ده‌ها گفتگوی دیگر نیز که ممکن است در آینده در ارتباط با صلح افغانستان انجام شود- همزمان با حضور نیروهای آمریکایی و خارجی در افغانستان بی‌نتیجه و شکست خورده خواهد بود.

 روز سه شنبه، 25 میزان، شهروندان افغانستان روزی خونین را سپری کردند. در نتیجه سه حمله هماهنگ شده طالبان در ولایت‌های غزنی، پکتیا و فراه بیش از ۷۰ تن کشته شدند که اکثر کشته شدگان از نیروهای امنیتی هستند. بلافاصله پس از این حملات گروه طالبان با انتشار بیانیه‌ای مسئولیت هر سه حمله را به عهده گرفت. افغانستان سال‌هاست روی امنیت را به خود ندیده است و تقریبا از سال 2001 به این سو گاه بطور مرتب و گاه روزانه با انفجارهای انتتحاری و تروریستی روبرو بوده است. در این میان نکته حائز اهمیت آن است که این حملات یک روز پس از مذاکرات مسقط با موضوع برقراری صلح در افغانستان با حضور نمایندگان افغانستان، پاکستان، چین و آمریکا در مسقط پایتخت عمان صورت گرفت. گفتگوهای صلح افغانستان که این بار در عمان برگزار می‌گردید، پس از یک سال تاخیر و برای ششمین بار متوالی بود که دنبال می‌شد. طبیعتاً انجام این عملیات‌ توسط شبه نظامیان گروه طالبان، حاوی پیام عدم رضایت و همراهی این گروه با اهداف و نتایج گفتگوهای عمان است. حال این پرسش مطرح است که چرا طالبان چنین واکنشی را نسبت به برگزاری نشست مسقط اتخاذ کرده است؟

 

عدم مشارکت طالبان در فرآیند مذاکرات

با آنکه هدف از انجام مذاکرات عمان تعیین مسیر و سازوکاری برای ایجاد صلح پایدار میان دولت مرکزی افغانستان و شورشیان طالبان بوده است، اما در عمل این اجلاس با نبود یکی از دو طرف اصلی مناقشه یعنی نمایند گان طالبان تشکیل و برگزار شد که صرف همین امر امکان حصول نتیجه از نشست عمان را بسیار کمرنگ کرده بود.

در این راستا ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان، یک روز پیش از برگزاری این نشست اعلام کرد که از هیچ کدام از نمایندگان طالبان برای شرکت در نشست مذکور دعوت به عمل نیامده است. خبرگزاری رویترز نیز به نقل از دو فرمانده مشهور و برجسته گروه طالبان همین ادعا را تکرار نمود. البته در این گزارش از این دو فرمانده طالبان نقل شده بود که شورای رهبری طالبان تصمیم داشت تا اگر از این گروه دعوت رسمی هم شد در نشست مسقط حضور پیدا نکنند. اما در هر حال روال منطقی و ثمربخش در انجام میانجیگری و حصول توافق میان دو طرف آن است که از سوی طالبان هم نماینده‌ای که بتواند نظرات و دیدگاه‌های مطبوع این گروه را مطرح سازد، حضور داشته باشد. لذا اینکه از این گروه برای شرکت در مذاکرات دعوتی نشده است و یا رهبران طالبان خود تمایلی به حضور در مسقط نداشته‌اند، در هر دو صورت کسب نتیجه از مذاکرات را منتفی کرده بود چنانچه اقدامات تروریستی شب گذشته توسط اعضای طالبان کاملاً مؤید این واقعیت است.

 

استراتژی جدید آمریکا در افغانستان؛ تداوم و تشدید حضور

دونالد ترامپ رییس جمهور ایالات متحده در سخرانی سالانه در سازمان ملل متحد که کمتر از یک ماه پیش در نیویورک برگزار شد، با اعلام استراتژی جدید آمریکا در افغانستان از تداوم و تشدید حضور نیروهای آمریکایی در این کشور و افزایش حملات به شبه نظامیان طالبان خبر داد و در این مسیر همراهی جدی‌تر اسلام آباد با واشنگتن و همچنین مشارکت هند در صحنه سیاسی افغانستان را نیز خواستار شد. براین اساس در حالی که طالبان پیش شرط حضور و مشارکت خود در فرایند صلح را خروج نیروهای خارجی از افغانستان اعلام کرد. این بسیار روشن و مشخص است که نه تنها گفتگوهای صلح عمان -بلکه ده‌ها گفتگوی دیگر نیز که ممکن است در آینده در ارتباط با صلح افغانستان انجام شود- همزمان با حضور نیروهای آمریکایی و خارجی در افغانستان بی‌نتیجه و شکست خورده خواهد بود.

از طرف دیگر رهبران طالبان معتقدند که تجربه‌های پیشین در قدم گذاردن به فرآیند مذاکرات عملاً با نبود اراده واقعی در مقامات آمریکایی برای ایجاد صلح در افغانستان و پایبندی به تعهدات در زمینه فراهم کردن شرایط خروج از این کشور، تجربه ای ناموفق بوده است. در واقع هدف آمریکا از انجام مذاکرات نه فراهم کردن شرایط ثبات در افغانستان بلکه مذاکره‌ای برای مذاکره و گرفتن زمان  است.

در کنار این شرایط خلأ حضور ایران به عنوان همسایه مهم افغانستان و روسیه نیز به عنوان بازیگری مهم در صحنه تحولات افغانستان بر تردیدها برای دستیابی به موفقیت در نشست عمان افزوده بود. صرف نظر از اینکه ایران می پذیرفت و یا نمی پذیرفت در این مذاکرات وارد شود ، اگر آمریکا در حل مشکل صادق بود باید نسبت به حضور کشورهای پیرامونی در مذاکرات اعلام استقبال می کرد. پیش از این نیز برخی نمایندگان مجلس سنای افغانستان از پیامد نادیده‌گرفتن کشورهای منطقه در نشستهای چهارجانبه هشدار داده بودند.

با این حال آن چه مشخص است، با خروج نیروهای خارجی از افغانستان با هدف جلب موافقت طالبان برای شرکت در مذاکرات صلح و همچنین دعوت از سایر بازیگران تاثیرگذار در صحنه تحولات این کشور شاید بتوان امید بیشتری به گفتگوهای صلح آتی در افغانستان داشت. گفتگوهایی که تاکنون بدلیل غیبت طالبان و همزمان تداوم حضور خارجی در افغانستان ناکام مانده است.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9171


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.